Om Wigrens Döttrar

På Wigrens Döttrar Tapetserarverkstad hittar ni Sara Lidenmark och Sofie Bowen-Pocock. Med en kandidatexamen från Träakademien har vi slagit ihop vårt intresse för design och hantverk och startat en verkstad tillsammans på Tavastgatan 45. Sofie har gesällbrev inom yrket och Sara har tidigare gått en förberedande möbelrenoveringsutbildning på Älvsby folkhögskola. Sara har även varit lärling under ett års tid hos den tidigare tapetseraren på Tavastgatan 45.

Vårt stora intresse för möbler, design och historia gör att vi har mycket goda kunskaper inom de olika möbelstilarna, och en bra känsla för form och färg. Vårt mål är att visa er kunder att man kan återge sina möbler ett nytt liv genom att vända sig till utbildade hantverkare om råd och hjälp. Vår breda kunskap gör att vi med säkerhet kan ge oss på jobb inom både traditionellt och nytt hantverk.

Missa inte reportagen om oss i Aftonbladets Härligt hemma-magasin och i Svenska Dagbladet!

Sofie driver sedan sommaren 2017 även en möbeltapetserarverkstad i Oslo.

Historia

Wigrens Döttrar Tapetserarverkstad AB har gått i arv sedan 1926 då Anton Wigren startade den etablerade firman vid Klara kyrka i Stockholm. Sedan dess har den gått vidare till Ernst Eriksson, Kurt Brandt och Jackie Svensen; och nu är vi den femte generationens tapetserare som låter kulturarvet leva vidare.

Wigrens Döttrar var det självklara namnet då vi ville värna om arvet i denna verksamhet och att vi faktiskt känner oss som döttrarna då vi är de första kvinnorna i detta led av arvtagare. Det är med stolthet som vi för vidare en gedigen hantverkstradition in i en ny och spännande tid.

Kundreferenser

Sedan vi startade har vi hunnit klä om möbler åt hundratals kunder – Nordiska museet, Handelshögskolan, restaurangen Marie Laveau, Häringe slott, klädbutiken Odd Molly, parfymtillverkaren Byredo samt ministrar, smyckesdesigners, skådespelare och många, många andra privatpersoner i Stockholmsområdet. Här är några omdömen vi har fått:

  • "Vi vill än en gång tacka för ett alldeles fantastiskt arbete med vår "Farmor"-fåtölj som har fått ett Jobs-tyg på sig. Den är helt outstanding! Vi har fått så mycket beröm! Det är ingen tvekan om vart man ska vända sig om man vill ha något omklätt" – Gunilla Forsberg, boende i Stockholm.

  • "Vilket fint jobb ni gjorde med våra stolar, vi är så nöjda! Dessutom måste jag säga att ni är härliga att prata med, professionella, glada och positiva en riktigt bra kombo" – Margreth Schepner Wenkler, boende i Stockholm.

  • ​"Vi har fått hjälp att klä om ett större soffparti och det hela sköttes mycket professionellt från första kontakt till dess att installationen var klar. Trots ett missförstånd kring tidsramen så visade Sara och Sofie hur service-minded de är och lyckades leverera en grym produkt väldigt snabbt ändå! Hur man agerar vid oväntade situationer är vad som avgör hela upplevelsen, och de lyckades överträffa alla förväntningar. De är oerhört trevliga och lyssnar in vad kunden vill ha. Vi är helt enkelt oerhört nöjda med Wigrens Döttrar och skulle uppmana alla med liknande behov att ta hjälp av dem!" – Gustav Magnusson, Vice Ordförande för Studentföreningen vid Handelshögskolan i Stockholm.

  • "Vi tycker att Wigrens döttrar gör ett mycket proffsigt arbete. De överträffar ofta våra förväntningar med snygga detaljer och leveranstider. Vi får ett mycket personligt och trevligt bemötande, och bra råd, vilket att vi gärna kommer tillbaka till dem" – Åke Johansson, boende i Stockholm.

  • "Tack för ett strålande jobb och bemötande vid renovering av keder och plymå till min JF 568. Kan starkt rekommendera Döttrarna" – Magnus Jönsson, boende på Södermalm.

    Kundreferenserna ovan är hämtade från bland annat Facebook och Google+.

Wigrens Döttrar Möbeltapetserarverkstad

Öppettider: Oftast på plats, men ring innan.

Tavastgatan 45  11824  Stockholm
08 84 86 80
verkstad@wigrensdottrar.se