Om oss

Läs mer om Wigrens Döttrar, möbeltapetserare

Wigrens Döttrar, Möbeltapetserare Södermalm, Stockholm

På Wigrens Döttrar Tapetserarverkstad hittar ni Sara Lidenmark och Sofie Bowen-Pocock. Med en kandidatexamen från Träakademien har vi slagit ihop vårt intresse för design och hantverk och startat en verkstad tillsammans på Tavastgatan 45. Sofie har gesällbrev inom yrket och Sara har tidigare gått en förberedande möbelrenoveringsutbildning på Älvsby folkhögskola. Sara har även varit lärling under ett års tid hos den tidigare tapetseraren på Tavastgatan 45.

Vårt stora intresse för möbler, design och historia gör att vi har mycket goda kunskaper inom de olika möbelstilarna, och en bra känsla för form och färg. Vårt mål är att visa er kunder att man kan återge sina möbler ett nytt liv genom att vända sig till utbildade hantverkare om råd och hjälp. Vår breda kunskap gör att vi med säkerhet kan ge oss på jobb inom både traditionellt och nytt hantverk.

Missa inte reportagen om oss i Aftonbladets Härligt hemma-magasin och i Svenska Dagbladet!

Sofie driver sedan sommaren 2017 även en möbeltapetserarverkstad i Oslo.

Skicka prisförfrågan

Sara Lidenmark & förre ägaren Jackie Svensen som drev Wigrens Efterträdare mellan 1994-2012

Femte generationens möbeltapetserare som låter kulturarvet leva vidare

Wigrens Döttrar Tapetserarverkstad AB har gått i arv sedan 1926 då Anton Wigren startade den etablerade firman vid Klara kyrka i Stockholm. Sedan dess har den gått vidare till Ernst Eriksson, Kurt Brandt och Jackie Svensen; och nu är vi den femte generationens tapetserare som låter kulturarvet leva vidare.

Wigrens Döttrar var det självklara namnet då vi ville värna om arvet i denna verksamhet och att vi faktiskt känner oss som döttrarna då vi är de första kvinnorna i detta led av arvtagare. Det är med stolthet som vi för vidare en gedigen hantverkstradition in i en ny och spännande tid.