Om oss

Läs mer om Wigrens Döttrar, möbeltapetserare

Wigrens Döttrar, Möbeltapetserare Södermalm, Stockholm

Wigrens Döttrar Tapetserarverkstad startades av Sara Lidenmark och Sofie Bowen-Pocock. Med en kandidatexamen från Träakademien slog vi ihop vårt intresse för design och hantverk och tog över den anrika tapetserarverksamheten på Tavastgatan 45, som grundades av Anton Wigren redan 1926. I dag driver jag, Sara Lidenmark, verkstaden själv men samarbetar med andra möbeltapetserare och även utvalda snickare runt om i Stockholm och kan därmed ta mig an jobb i de flesta former och storlekar.

Mitt stora intresse för möbler, design och historia gör att jag har mycket goda kunskaper inom de olika möbelstilarna, och en bra känsla för form och färg. Mitt mål är att visa mina kunder att deras möbler kan få ett helt nytt liv genom att vända sig till utbildade hantverkare om råd och hjälp. Min breda kunskap gör att jag med säkerhet kan ge mig på jobb inom både traditionellt och nytt hantverk.

Missa inte reportaget om Wigrens Döttrar i Svenska Dagbladet!

Sofie, som var med och startade Wigrens Döttrar, driver sedan 2023 en egen möbeltapetserarverkstad i Ljusdal.

Skicka prisförfrågan

Sara Lidenmark & förre ägaren Jackie Svensen som drev Wigrens Efterträdare mellan 1994-2012

Femte generationens möbeltapetserare som låter kulturarvet leva vidare

Wigrens Tapetserarverkstad AB har gått i arv sedan 1926 då Anton Wigren startade firman. Sedan dess har den gått vidare till Ernst Eriksson, Kurt Brandt och Jackie Svensen; och nu är jag den femte generationens tapetserare som låter kulturarvet leva vidare.

Wigrens Döttrar var det självklara namnet då jag och Sofia ville värna om arvet i denna verksamhet och att vi faktiskt kände oss som döttrarna, då vi var de första kvinnorna i detta led av arvtagare. Det är med stolthet som jag nu för vidare en gedigen hantverkstradition in i en ny och spännande tid.